BİRLİKTE YAŞAM İLKELERİMİZ

01.11.2023 81

Öğrenci;

• Okul kurallarına uyulmalıdır.
  • Okul yönetimine (fikir, eleştiri, öneri ve çalışmalarla) katkıda bulunmalıdır.
  • Okulda bulunan kişilerin haklarına ve kişisel farklılıklarına saygı gösterilmelidir.
  • Arkadaşlarına, öğretmenlerine ve tüm okul çalışanlarına saygılı davranmalıdır. Hiç kimseye kaba davranmamalı ve saygısızlık etmemelidir. Küfür ve hakaret içeren ifadeler kullanmamalıdır.
  • Küfür ve hakaret içeren ifadeler kullanmamalıdır.
  • Diğer kişileri rahatsız ve rencide edici şakalar yapmamalıdır.
  • Hiçbir şekilde kaba kuvvete, fiziksel şiddete ve baskıya başvurmamalıdır.
  • Okul sınırları içerisinde cep telefonu kullanılmamalıdır. Cep telefonu sabah derse girmeden müdür yardımcısına verilmeli, akşam ders bitiminde alınmalıdır.
  • Okuldaki bütün eşyalara gerektiği gibi kullanarak asla zarar verilmemelidir. Zarar veren ve düzgün kullanmayan arkadaşlarını uygun dilde uyarmalıdır.
  • Herhangi bir eşyaya zarar verdiğinde bu zararın bedelini karşılamalıdır.
  • Sınıfta belirlenen kurallara uymalıdır.
  • Derslere zamanında girmeli, öğretmen gelmeden ilgili dersin materyalleri hazırlayarak öğretmeni beklemelidir.
  • Derse öğretmenden sonra giren öğrenci sebep ne olursa olsun müdür yardımcısından derse kabul kâğıdı almalıdır.
  • Ders esnasında gürültü yapmamalı, gürültü yapan öğrencileri uyarmalı ve ders öğretmenine söylemelidir.
  • Ders esnasında sakız çiğnememeli ve herhangi gıda tüketmemeli.
  • Ders saatlerinde sınıfı ders sürecinde terk etmemelidir. Derslerde ders dışında müzik dinlemek, uyumak sohbet etmek gibi başka şeylerle ilgilenmemelidir.
  • Tüm ihtiyaçlarını (kantin, tuvalet vb. )teneffüslerde halletmeli, ders esnasında sınıf dışına çıkmamalıdır.
  • Tuvalet ve lavabo başta olmak üzere kullanıldığı her yeri bulmak istediği gibi bırakmalıdır.
  • Sınıftaki akıllı tahtaları ders dışında kullanmamalı.
  • Merdiven kenarlarından kaymamalı ve çimenlerde yuvarlanmamalıdır.
  • Okuldaki elektrik ve suyu asla israf etmemelidir. Boşa yanan elektriğin lambasını ve boşa akan musluğun çeşmesini hemen kapatmalıdır.
  • Okulun hiçbir bölümünde yere çöp atılmamalıdır. Atan arkadaşları uygun bir dilde uyarmalıdır.
  • Kantin sırasında başkalarının önüne geçmemeli ve başkalarını rahatsız etmemeli.
  • Okulda asılı bulunan sivil savunma ve yangın talimatnamelerini okumalarıdır. Orada belirlenen kurallara uymalıdır.
  • Okulda ve sınıftaki eşyaların yerini yetkililere bilgi vermeden değiştirmemelidir.
  • Okulda düzenlenen etkinliklere katılarak, bu etkinliklerden en iyi şekilde yararlanmalıdır.
  • Okula gelen konuklara ilgili birimlere ulaşmaları için rehberlik etmelidir.
  • Herhangi bir durum ile ilgili olarak bilgisine başvurulduğunda ne biliyorsa eksiksiz olarak bilgi vermelidir.
  • Okulun kendi evi olduğunu hiçbir zaman unutmamalıdır.

BAHÇELİEVLER ORTAOKULU

DOĞRU YERDESİNİZ